Pelerinaj la hramul schitului Poiana Mărului din Episcopia Caransebeșului

La sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, vineri, 24 iunie 2011, schitul Poiana Mărului își sărbătorește hramul. Cu acest prilej, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la parohia Măru va fi adusă în pelerinaj la schit.

După cum ne informează episcopiacaransebesului.ro, programul liturgic al sfintelor slujbe ce se vor oficia cu prilejul hramului este următorul:

Miercuri, 23 iunie 2011 la ora 18.00, va avea loc întâmpinarea icoanei făcătoare de minuni , urmată de o procesiune spre mănăstire, iar la 19.00 se va oficia slujba vecerniei cu litie de către Preasfințitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului. La ora 23.00 se va oficia utrenia, urmată de acatistul Sf. Ioan Botezătorul și rugăciuni de dezlegare.

Joi, 24 iunie 2011, la ora 7.00, va avea loc slujba de sfințire a apei, după care se va săvârși Sfântul Maslu. Începând cu orele 9.30, Preasfințitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului alături un ales sobor de preoți și diaconi, va săvârși Sfânta Liturghie arhierească.

Credincioși din mai multe zone ale Banatului sunt așteptați să poposească în rugăciune la schitul Poiana Mărului și să se închine la icoana făcătoare de minuni care datează din secolul al XVI-lea.

Comentarii Facebook


Știri recente