Pelerinaj la Constantinopol si Efes al parintilor profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia

In perioada 22 ? 30 august 2004, profesorii Facultatii de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia vor merge in pelerinaj in Asia Mica pentru a vizita Constantinopolul si cetatea Efesului. Grupul este format din 17 persoane si este condus de Inalt Prea Sfintitul Andrei, Arhiepiscop Ortodoxa de Alba Iulia si decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia.

Dintre obiectivele ce vor fi vizitate in vechea cetate a Constantinopolului se au in vedere: Biserica ‘Sfanta Sofia’, Biserica Comunitatii Romanesti de aici cu hramul ‘Sfanta Cuvioasa Parascheva’, Biserica Vlaherne si Biserica ‘Izvorul Tamaduirii’, Manastirea Chora si Patriarhia Ecumenica ? unde vor si sluji Sfanta Liturghie impreuna cu Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, duminica, 29 august 2004, de sarbatoarea Taierii Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Acestea sunt doar cateva dintre reperele crestine pe care profesorii de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia le vor vizita la Istanbul.

Pelerinajul va cuprinde si vizitarea vechii cetati a Efesului unde a predicat Sfantul Apostol Pavel. Tot acolo vor vizita casa Maicii Domnului, Biserica ‘Sfanta Maria’ (cu o lungime de 260 m) si mormantul Sfantului Ioan Evangheslitul. Grupul de pelerini va trece si prin cetatea antica a Efesului vizitand si marele Amfiteatru de 25.000 locuri, Biblioteca lui Celsus si alte vestigii ale civilizatiei antice greco-romane.

Nu vor fi ocolite nici celelalte 6 Biserici ale Apocalipsei: Laodicea, Philadelphia, Sardica, Smirna, Tiatira si Pergam.

Comentarii Facebook


Știri recente