„Pelerinaj în spațiul sacru bucovinean”, calea ce duce către Bisericile din Nordul Moldovei

„Pelerinaj în spațiul sacru bucovinean” este titlul cărții scrise de Părintele Gabriel Herea, apărută la Editura Patmos din Cluj Napoca. Structurată în două părți, cartea nu reprezintă doar un itinerar descriptiv, ci este un parcurs pentru înțelegerea unor simboluri, a timpului sacru liturgic. Tocmai pentru a nu fi interpretat drept un album, dar și pentru a fi accesibil, volumul cuprinde peste 200 de fotografii alb-negru, fotografii ce vin în sprijinul textului educativ.

Mai multe detalii a oferit pentru TRINITAS TV, Pr. Gabriel Herea, autorul cărții „Pelerinaj în spațiul sacru bucovinean”: „Prima parte este o parte generalistă, o parte care vorbește despre pierderea spațiului sacru. Deci, tema este în legătură cu spațiul sacru. Este vorba despre revelarea spațiului sacru prin Moise, David și Solomon și despre reconstrucția spațiului sacru material, în speță a templului, iar mai târziu a Bisericii. Reconstrucție făcută conform poruncii lui Dumnezeu, pentru că Dumnezeu dă niște reguli de construcție a spațiului sacru material”.

Cartea vine în sprijinul ideii că, atunci când ridicau Biserici și Mănăstiri, din punct de vedere arhitectural, ctitorii o făceau după modelul spațiului ceresc, un model arătat de Dumnezeu.

„Pelerinaj în spațiul sacru bucovinean” încearcă să cultive dragostea pentru detaliu. Cartea este un Mesaj către tinderea spre înălțimi și o chemare către deslușirea căilor încă neștiute prin care se pot deschide drumuri noi către Bisericile din Nordul Moldovei.

Comentarii Facebook


Știri recente