Pelerinaj în București de Ziua Crucii

Pe 14 septembrie creștinii ortodocși vor prăznui una dintre cele mai vechi sărbători ale Bisericii, Înălțarea Sfintei Cruci. La Parohia „Sfântul Vasile” – Victoria din Capitală, unde se păstrează un fragment din Cinstitul Lemn al Crucii, sărbătoarea va începe pe 13 septembrie 2012. Bucureștenii sunt așteptați să participe la Pelerinajul „Calea Sfintei Cruci – Scară către cer”.

Mai multe detalii cu privire la acest eveniment a oferit pentru TRINITAS TV, Pr. Cristian Trandafir, parohul Bisericii „Sfântul Vasile” – Victoria: ‘Organizăm o priveghere deosebită în jurul raclei care conține un fragment din lemn Sfintei Cruci pe care a fost răstignit Mântuitorul Iisus Hristos, adică slujba Vecerniei Mari, Litia și Acatistul Sfintei Cruci. După aceea se va purcede la sfințirea unui birou al Centrului de pelerinaj al Patriarhiei Române și în urma acestor bucurii vom merge în pelerinaj cu Lemnul Sfintei Cruci pe Calea Victoriei’.

În ziua hramului, la Sfânta Liturghie vor participa numeroși credincioși. Sărbătoarea parohiei va continua și pe 15 septembrie. Mai mulți enoriași vor participa la un pelerinaj de o zi la Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci Caraiman”.

Comentarii Facebook


Știri recente