Pelerinaj de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Pantelimon la Băile Olănești din județul Vâlcea

La Sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, în stațiunea Băile Olănești din județul Vâlcea a fost mare sărbătoare. „Bisericuța lui Horea”, din satul Albac, strămutată în orașul Băile Olănești, și-a serbat Patronul spiritual – Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, informează arhiram.ro.

Sărbătoarea a început cu slujba Utreniei și a continuat cu Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de preoți și diaconi condus de Părintele Protosinghel Dionisie, duhovnicul Mănăstirii „Sfântul Ilie” din Albac.

După Sfânta Liturghie a avut loc un pelerinaj cu Icoana Sfântului Mare Mucenic Pantelimon prin stațiune până la biserică. La sărbătoare a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, care a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a apreciat parteneriatul dintre cele două parohii înfrățite: Băile Olănești și Albac și i-a binecuvântat pe toți cei prezenți la acest eveniment.

În încheiere a fost prezentat un program artistic susținut de către: Fanfara „Gabriel Chaborschi” a Palatului Copiilor din Râmnicu Vâlcea, Ansamblul Vlașca din Giurgiu, Formația de copii din satul Albac și Ansamblul Căminului Cultural din Albac.

La acest deosebit eveniment cu caracter religios și cultural au luat parte autorități locale, preoți, credincioși și turiști din stațiune și din parohiile Albac și Horea din Munții Apuseni.

Comentarii Facebook


Știri recente