Pelerinaj de Sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii” în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Episcopia Sloboziei și Călărașilor are bucuria de a invita pe toți credincioșii eparhiei la pelerinajul desfășurat cu ocazia celui de-al doilea hram al Mânăstirii din Slobozia, Izvorul Tămăduirii. Astfel, va fi adusă o raclă cu Sfinte Moaște de la Iași de către o delegație a eparhiei noastre, condusă de către Preacuviosul Rafael, starețul Mânăstirii Sfinții Voievozi. Sfintele Moaște vor sosi în fața Catedralei Episcopale Înălțarea Domnului din Slobozia miercuri, 7.04.2010, în jurul orei 15:00. Din acest loc, alături de credincioși, va avea loc o procesiune până la Mânăstirea Sfinții Voievozi, unde vor fi depuse spre închinare, alături de moaștele care străjuiesc mânăstirea din Slobozia.

Începând cu această dată, vor fi săvârșite slujbe bisericești continuu, până luni, 12.04.2010, când Sfintele Moaște vor fi aduse la Iași de către aceeași delegație.

Vineri, 9.04, de ziua hramului acestei mănăstiri, va fi săvârșită Sfânta Liturghie de către Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, alături de un sobor ales de preoți și diaconi. În aceeași zi se va săvârși și sfințirea apei (aghiazma mică). Întâistătătorul eparhiei noastre va săvârși Sfânta Liturghie și în ziua de duminică, 11.04, în același sfânt locaș, devenit ‘a doua catedrală a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor’.

Pelerinajul se va încheia luni, 12.04, în jurul orei 9:00 a dimineții fiind programată plecarea sfintelor moaște către Catedrala din Iași, informează Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Comentarii Facebook


Știri recente