Pelerinaj de la Biserica Sf. Nicolae din Gherla la M-rea Nicula

Întrucât sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este întâmpinată cu multă evlavie de credincioșii ardeleni, care pornesc în ajunul acestui mare praznic pe jos spre marile Mănăstiri și, în mod special, spre Mănăstirea Nicula, începând din acest an va fi organizat, marti, 14 august 2012, un pelerinaj de la Biserica „Sfântul Nicolae”, din parcul central al orașului Gherla spre Mănăstire.

Pelerinajul care va începe la ora 14.00, după cum ne informează mitropolia-clujului.co îl va avea în frunte pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și se va îndrepta spre Mănăstirea Nicula pe strada Avram Iancu, Str. Armenească, pe lângă Autogară, pe str. Liviu Rebreanu și apoi pe șoseaua înspre mănăstire.

Pe tot parcursul pelerinajului se vor rosti ectenii speciale, iar preoții și credincioșii care vor participa la această procesiune vor cânta imne și pricesne închinate Sfintei Fecioare Maria. La final, Mitropolitul Andrei, preoții și credincioșii pelerini se vor închina icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului din biserica Mănăstirii Nicula.

Comentarii Facebook


Știri recente