Pelerinaj de Florii organizat de Arhiepiscopia Bucureștilor

Arhiepiscopia Bucureștilor organizează la sfârșitul acestei săptămâni, sâmbătă, 27 martie, tradiționalul pelerinaj de Florii, închinat praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, informează TRINITAS TV. Credincioșii sunt așteptați să participe în număr mare, ca și în anii trecuți, după ora 16.00, la slujba sfințirii stâlpărilor la Mănăstirea Radu Vodă. Apoi, cu ramuri de stâlpări în mâini, credincioșii vor porni în pelerinaj spre Catedrala Patriarhală.

Mai multe informații privind traseul pelerinajului a oferit părintele Ioan Iordache, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor: „Pelerinajul va începe de la Mănăstirea Radu Vodă, va continua pe Bulevardul Mărășești, Bulevardul Dimitrie Cantemir, Strada Bibescu Vodă, Strada Șerban Vodă. Va avea loc o oprire la Biserica Sfântul Spiridon cel Nou, apoi pelerinajul va continua pe Strada Principatele Unite, Strada Enăchiță Văcărescu, Strada Sfânta Ecaterina cu oprire la Biserica Paraclisului Universitar – Sf. Ecaterina -, apoi Strada Bibescu Vodă, poalele Colinei Bucuriei Dealului Mitropoliei și în pridvorul Reședinței Patriarhale ne va întâmpina Preafericitul Părinte Patriarh Daniel împreună cu Preasfințiți Episcopi Vicari Patriarhali”.

La acest pelerinaj vor participa preoții din București, dar și din Județul Ilfov: „La acest pelerinaj vor participa preoții din protoieriile 1, 2 și 3 din Capitală, preoții de caritate din spitale, penitenciare, armată, cimitire și preoții din Protoieria Ilfov Sud și Ilfov Nord. Vor participa cele două Permanențe, atât ale Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor cât și consilierii patriarhali din Administrația Patriarhală și apoi preoții împreună cu confrații lor slujitori de la altare și credincioșii din parohie”, a mai spus părintele Ioan Iordache, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Alături de ei și de credincioși se va afla Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Pelerinajul se va încheia cu slujba Vecerniei, oficiată în Catedrala Patriarhală.

Comentarii Facebook


Știri recente