Pelerinaj de Florii în Protopopiatul Ploiești

Începând cu anul 2008 la inițiativa și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în Protopopiatul Ploiești se organizează pelerinajul de Florii, ca și în celelalte protoierii ale Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Anul acesta, sâmbătă, 11 aprilie, la orele 17.00, după săvârșirea slujbei Vecerniei, la biserica „Maica Precista” din Ploiești, preoții împreună cu credincioșii din parohiile învecinate purtând icoane, flori, ramuri de salcie și steagurile bisericești, vor pornii spre centrul Municipiului Ploiești unde, pe Bulevardul Independenței se vor întâlnii cu preoții și credincioșii parohiilor din partea de sud-vest a orașului Ploiești. De aici procesiunea va continua către Biserica „Sf. Ioan” și în continuare pe același bulevard până în Piața „Mihai Viteazul”, după care pe strada Andrei Mureșeanu până la Biserica cu hramurile „Nașterea Domnului și Sf. Apostol Andrei „.

Pe parcursul întregii manifestări și în cadrul popasurilor din dreptul sfintelor biserici se vor rostii rugăciuni și cântări specifice Postului Mare respectiv sărbătorii „Intrarea Domnului în Ierusalim” (Floriile).

Sursa: Protoieria Ploiești

Comentarii Facebook


Știri recente