Pelerinaj de Florii în localitatea Vălenii de Munte

Sâmbătă, 11 aprilie 2009, după slujba Vecerniei oficiată la biserica „Mânăstirea” din Vălenii de Munte de către un sobor de preoți, în frunte cu părintele protoiereu Florin Boțârcă, s-a reactualizat pelerinajul de Florii devenit deja tradiție, care ne amintește de intrarea Mântuitorului Iisus Hristos în Ierusalim după ce prin Învierea lui Lazăr a anticipat Învierea Sa și învierea cea de obște. Prin acest pelerinaj cu toții am avut posibilitatea de a deveni contemporani cu Hristos.

Pelerinajul s-a desfășurat potrivit unui itinerariu bine stabilit: Biserica „Mânăstirea”- Biserica „Filip”, Strada Andrei Mureșanu, Bulevardul Nicolae Iorga, Monumentul Eroilor.

După rostirea rugăciunii de binecuvântare a sălciilor și a florilor, care au fost împărțite credincioșilor prezenți, ce au purtat sfintele icoane, participanții s-au îndreptat către bisericile din oraș unde au fost rostite ecteniile, cântându-se „Cu noi este Dumnezeu”, „Doamne al puterilor” și alte cântări alese din perioada Triodului. De la Biserica „Filip” s-a mers în procesiune la Monumentul Eroilor din centrul orașului unde s-a rostit ectenia pentru cei adormiți. La final părintele protoiereu a rostit un cuvânt de învățătură.

Procesiunea s-a încheiat printr-un concert de Florii prezentat de Corala preoților „Ion Popescu-Pasărea” a protoieriei Vălenii de Munte și corala „Armonia” a Casei de Cultură, din aceeași localitate.

Comentarii Facebook


Știri recente