Pelerinaj de 1 martie la Mănăstirea Topolnița – Mehedinți

Și anul acesta, la 1 martie, la Mănăstirea Topolnița vor veni în pelerinaj numeroși creștini din Mehedinți pentru a lua apă sfințită și pentru a participa la Sfânta Liturghie arhierească săvârșită de părintele episcop Nicodim. Tot cu acest prilej se vor citi și rugăciunile Sfântului Trifon, pentru binecuvântarea semințelor ce urmează a fi semănate de credincioși în primăvara anului acesta. Această rânduială a fost așezată de vrednicul de pomenire, ieromonahul Grațian Rădac, starețul Mănăstirii Topolnița în perioada 1943-1990. La 1 martie 2010 se împlinesc 20 de ani de la înmormântarea starețului ieromonah Grațian Rădac.

Mănăstirea Topolnița este o Mănăstire de călugări, cu hramul ,,Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”. Este situată în comuna Izvorul Bârzii județul Mehedinți, la 27 km de Drobeta Turnu Severin. Prima biserică a Mănăstirii a fost zidită, după cum spune tradiția, de Sfântul Nicodim. Biserica actuală, în formă de cruce, a fost ridicată în anul 1646, de ctitorul Lupu Buliga. A fost pictată în anul 1673, în frescă, stil bizantin, de zugravii Grigore ,,Grecul” și Dima ,,Romanul”. Începând cu 21 mai 1993 sfintele slujbe se săvârșesc și la Bisericuța de lemn ce poartă hramul ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena”, informează episcopiaseverinului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente

Părintele Sofian Boghiu a fost comemorat la Biblioteca Sfântului Sinod: Evocări, mărturii şi lansare de carte

Părintele Arhimandrit Sofian Boghiu a fost comemorat miercuri la Biblioteca Sfântului Sinod, aflată în incinta Mănăstirii Antim din Bucureşti. Mărturii&evocări Evenimentul s‑a desfășurat în Sala „Conon Arămescu‑Donici” a Biblioteca Sfântului Sinod și a reunit ierarhi, clerici…