Pelerinaj cu veșmântul Cuvioasei Parascheva în Arhiepiscopia Tomisului

Începând de astăzi, 1 aprilie 2009 și până duminică, 5 aprilie, veșmântul Cuvioasei Parascheva, aflat la biserica „Cuv. Parascheva” din Năvodari va fi purtat în pelerinaj, în cadrul Eparhiei Tomisului, marcându-se astfel importanța liturgică a săptămânii a V-a din Postul Mare. Astăzi, 1 aprilie, la ora 15:00, veșmintele Cuvioasei vor fi aduse la parohia „Sfinții Împărați” (Capela militară) din km. 4-5; joi, 2 aprilie, la ora 17:00, vor poposi la biserica localității Amzacea; vineri, 3 aprilie, ora 17:00, la parohia din localitatea General Scărișoreanu; sâmbătă, 4 aprilie, ora 17:00, la biserica „Sfântul Ilie” din Techirghiol. La biserica Sfântul Ilie din Techirghiol veșmântul va sta până duminică seara.

În anul 2006 biserica „Cuvioasa Parascheva” din Năvodari a primit veșmintele Sfintei Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iași. Veșmintele Cuvioasei de la Iași sunt schimbate anual, oferindu-se parohiilor din țară pentru ca, astfel, credincioșii să se simtă mai aproape de Sfânta Parascheva.

Sursa: Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Tomisului

Comentarii Facebook


Știri recente

Postul Naşterii Domnului: Resurse

Vă oferim mai multe resurse digitale pentru a parcurge perioada de postire cu folos duhovnicesc.  Postul Crăciunului, care a început în data de 15 noiembrie, amintește de postul îndelungat al patriarhilor și drepților din Vechiul…