Pelerinaj cu sfintele moaște de la Schitul Prodromu în Transilvania

Sfintele Moaște de la Muntele Athos (Schitul Românesc Prodromu) vor ajunge astăzi, 5 septembrie 2011, în țară. Slujba oficială de primire va avea loc marți, 6 septembrie 2011 la Catedrala Ortodoxă Mediaș, începând cu ora 10:00 și va fi oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. Sfintele Moaște se vor afla spre închinare, în zilele de 6 și 7 septembrie 2011, în Catedrala Ortodoxă din Mediaș, iar în ziua prăznuirii Nașterii Maicii Domnului – 8 septembrie, vor fi duse spre închinare la Schitul cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din Bazna, județul Sibiu.

Pelerinajul Sfintelor Moaște în Transilvania s-a putut realiza cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, și a Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, cu ajutorul Protopopiatului Ortodox Român din Mediaș, la inițiativa Asociației „Muntele Athos – Schitul Prodromu’.

Pe durata vizitei în România Sfintele Moaște sosite din Sfântul Munte, vor fi însoțite de Părinții ieromonahi Serapion și Daniil și de către Ierodiaconul Iustinian, de la Schitul românesc Prodromu, după cum ne informează Irina Mateescu, Specialist relatii publice si comunicare, Asociatia ‘Muntele Athos – Schitul Prodromu’.

Sfintele moaște ale Sf. Ioan Înaintemergătorul și Botezătorul Domnului, ale Sf. Apostol și Evanghelist Matei, ale Sf. Arhidiacon și Întâiul Mucenic Ștefan și ale Sfintei Mare Mucenițe Varvara -de la Schitul românesc Prodromu din Muntele Athos (Grecia)- se vor afla, în perioada 6 și 19 septembrie, pentru prima oară în țara noastră.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…