Pelerinaj cu Sfânta Cruce pe Calea Victoriei din Capitală

Sute de bucureșteni au participat ieri seară, 13 septembrie 2012, la Pelerinajul Calea Sfintei Cruci – Scară către cer, organizat pe Calea Victoriei. Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la eveniment a fost Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal. Evenimentul a fost prilejuit de sărbătorirea celui de-al doilea hram al Bisericii „Sfântul Vasile” – Victoria, Înălțarea Sfintei Cruci.

Racla cu un fragment din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci, dar și cu moaștele mai multor sfinți, aflate în patrimoniul lăcașului de cult, a fost purtată în procesiune până în Parcul „Nicolae Iorga”, acolo unde corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române a susținut un concert.

Preasfințitul Părinte Episcop Vicar patriarhal Varlam Ploieșteanul le-a vorbit credincioșilor despre semnificațiile praznicului Înălțării Sfintei Cruci.

„Procesiunea din seara aceasta și mai ales aceste cântări sfinte pe care le-am ascultat ne-au introdus în această atmosferă de sfântă sărbătoare prilejuită de praznicul Înălțării Sfintei și de Viață Făcătoarei Cruci a Domnului. Toate cântările ascultate în timpul concertului ne-au vorbit fie de Crucea Mântuitorului Iisus Hristos, de Răstignirea Sa sau de Sfintele și mântuitoarele Sale pătimiri suferite pentru noi și pentru a noastră mântuire”, a spus Preasfinția Sa.

În cadrul evenimentelor dedicate hramului bisericii de pe Calea Victoriei Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a sfințit un nou sediu al Sectorului de pelerinaj al Patriarhiei Române aflat în apropierea lăcașului de cult.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…