Pelerinaj cu odoare sfinte la Biserica „Sfânta Treime” din Brașov

Mii de credincioși sunt așteptați să participe astăzi, 7 septembrie, la Biserica „Sfânta Treime” din Brașov, la pelerinaj cu lemnul Sfintei Cruci împreună cu moaștele Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir și ale Sfinților români martiri. Odoarele sunt aduse de la Catedrala Mitropolitană din Sibiu și vor ajunge în Brașov.

Mai multe detalii cu privire la programul evenimentelor a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele paroh Aurelian Reit: „Vom prelua racla cu sfintele moaște și vom ajunge la Biserica ‘Sfânta Treime’ din Brașov la ora 19:00 unde vom fi așteptați de un sobor foarte mare de preoți. Vom continua Slujba Vecerniei și a Litiei, după care pelerinii vor putea trece prin fața sfintelor moaște, precum și la icoana cu Maica Domnului rugătoare pe care am primit-o ca și donație de la o mănăstire din nordul Bucovinei, prin intermediul Fundației ‘Dacia’ din Brașov. Această icoană va rămâne definitiv în biserica noastră”.

Mâine, 8 septembrie, la Biserica „Sfânta Treime” va avea loc proclamarea oficială a Maicii Domnului ca ocrotitoare a orașului de sub Tâmpa, a mai spus părintele Aurelian Reit.

Evenimentele de la acest lăcaș de cult constituie debutul manifestărilor legate de consacrarea Maicii Domnului ca ocrotitoare a municipiului Brașov. Ele vor culmina, în anul viitor, cu aducerea, în orașul de sub Tâmpa, a Brâului „Născătoarei de Dumnezeu”.

În ziua praznicului Nașterii Maicii Domnului, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Andrei Făgărășeanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. După slujbă, credincioșii vor putea asista la un concert de pricesne, susținut de Grupul „Anatoly”. Racla cu cinstitele odoare va rămâne la Biserica „Sfânta Treime” – Tocile din Șcheii Brașovului până pe 12 septembrie, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente