Pelerinaj cu moaștele Sfântului Apostol Andrei în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Cu ocazia hramului celei mai vechi mânăstiri din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, Mânăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia, vor avea loc evenimente deosebite în municipiul reședință al eparhiei amintite, Slobozia, informează Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor. Astfel, vineri vor fi aduse moaștele Sfântului Apostol Andrei de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, de la Catedrala arhiepiscopală din Galați. În ziua primirii, în jurul orei 11:00, sfintele moaște vor fi așteptate la granița dintre județului Ialomița cu Brăila. Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, vor aștepta sosirea sfintelor moaște, iar apoi cei doi ierarhi se vor opri la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Slobozia în jurul orei 12:00. Din acest loc este programată o procesiune prin oraș, până la Mânăstirea „Sfinții Voievozi”, alăturându-se acestui pelerinaj și credincioșii din eparhie.

După ora 13:30, în momentul ajungerii la mănăstire, vor fi scoase spre închinare, alături de moaștele Sfântului Andrei și moaștele care se află în Mânăstirea „Sfinții Voievozi”, dintre care amintim pe cele ale Sfântului Ioan Gură de Aur și ale Sfântului Mucenic Procopie.

Sfintele moaște vor fi lăsate spre închinare până luni la prânz, când se vor reîntoarce în Galați, respectiv interiorul mânăstirii. În toată această perioadă, mânăstirea va fi deschisă și vor fi săvârșite continuu slujbe bisericești. Un alt moment important este săvârșirea Sfintei Liturghii arhierești de către Preasfințitul Vincențiu, prima sa liturghie săvârșită în această biserică; după otpustul Sfintei Liturghii va urma instalarea Preacuviosului Părinte Protosinghel Rafael, exarhul mânăstirilor, ca stareț al acestei mânăstiri.

Evenimentul din acest an se dorește a fi primul care va crea tradiție, ca de ziua hramului celei mai vechi biserici a eparhiei să se facă litanie cu sfintele moaște, contribuindu-se astfel la comuniunea credincioșilor, evlavia acestora pentru cele sfinte și sporirea în credința ortodoxă.

Comentarii Facebook


Știri recente