Pelerinaj cu moaștele Sfântului Andrei, la Suceava

La Biserica ‘Sfinții Arhangheli’ a parohiei Ițcani-Gară din Suceava va ajunge joi, 17 mai 2012, din Grecia, racla ce adăpostește un fragment din moaștele Sfântului Apostol Andrei. Credincioșii se pot închina sfintelor odoare până pe 21 mai. Pelerinajul va avea loc cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Mâine dimineață, de la ora 9:00, va fi oficiată Taina Sfântului Maslu, iar de la ora 18:00 se va sluji Acatistul Sfântului Andrei. Sâmbătă, 19 mai, de la ora 18:00, credincioșii sunt așteptați la slujba Vecerniei, iar duminică, 20 mai, la Sfânta Liturghie, urmând ca în aceeași zi, de la ora 18:00, să se oficieze Vecernia unită cu Litia în cinstea Sfinților Împărați Constantin și Elena. Luni, 21 mai, după Sfânta Liturghie, sfintele moaște se vor întoarce înapoi în Grecia.

‘Sfintele moaște vor fi aduse pentru întărirea credinței creștinilor din Ițcani. S-a observat în ultimii ani că oamenii slăbesc în credință din cauza mediului de viață, fiind aplecați mai mult spre cele lumești. Biserica noastră are 74 de ani de existență, iar până în prezent nu au fost aduse spre închinare sfinte moaște’, a spus pr. paroh Mihai Boteanu pentru Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…