Pelerinaj cu moastele Sf. Simeon din Muntele Minunat la Ploiesti

Cu binecuvantarea IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, moastele Sf. Simeon din Muntele Minunat se vor afla incepand de maine la biserica parohiei ‘Inaltarea Domnului’ din Ploiesti. Moastele vor fi insotite de catre o delegatie de la Manastirea Neamt si de vor afla in biserica din orasul Ploiesti pana in data de 2 iulie 2006. Mai multe detalii despre acest pelerinaj ne-au fost oferite de catre arhim. Benedict Sauciuc, staretul Manastirii Neamt si consilier silvic al Arhiepiscopiei Iasilor: ‘Cu binecuvantarea IPS Mitropolit Daniel, in data de 27 iunie va pleca o delegatie de la Manastirea Neamt insotita de moastele Sf. Simeon din Muntele Minunat, moaste pe care binecredinciosul voievod Stefan cel Mare si Sfant a binevoit sa le daruiasca manastirii in anul 1463 pentru a sa pomenire si pentru familia sa. Este o legatura foarte frumoasa intre sfinti, intre domnitori, cei care au fost si raman invesniciti prin lucrurile cele mai frumoase care se fac in bucuria Domnului nostru Iisus Hristos. La aceasta initiativa, moastele vor pleca maine si vor primite la biserica parohiei ‘Inaltarea Domnului’ din Ploiesti, unde vor sta cateva zile, pana in data de 2 iulie, cand va avea loc si tarnosirea bisericii cu hramul ‘Binecredinciosul Voievod Stefan cel Mare si Sfant’.

Parintele Benedict Sauciuc ne-a vorbit si despre fragmentul de sfinte moaste ce va fi oferit bisericii din Ploiesti, lacas de cult care va avea hramul ‘Sf. Voievod Stefan cel Mare’: ‘Cu binecuvantarea IPS Mitropolit Daniel a fost deja lucrata o cutie foarte frumoasa in care s-a asejat un fragment din moastele Sf. Simeon din Muntele Minunat, iar dupa tarnosirea bisericii va fi oferit acest fragment pentru evlavia credinciosilor si intarirea in credinta a celor care sunt in parohie si care vor veni la aceasta biserica pentru a se ruga Mantuitorului nostru Iisus Hristos si sfintilor care ne ajuta pe noi’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…