Pelerinaj cu icoana Maicii Domnului Paramythia si sfintele moaste din Athos

Parintele Arhimandrit Efrem, staretul Manastirii Vatoped din Sfantul Munte Athos – Grecia, va face, de astazi si pana pe 13 octombrie 2004, cel de-al treilea pelerinaj in Romania.

Parintele staret Efrem a raspuns din nou invitatiei Inalt Prea Sfintitului Andrei, Arhiepiscop de Alba Iulia, de a impartasi credinciosilor romani din experienta de viata athonita, la fel cum a facut-o si in anii 2000 si 2002.

Pelerinajul din acest an cuprinde intalniri, conferinte si concerte de muzica psaltica in mai multe orase si manastiri din tara.

De asemenea, va fi adusa si o copie dupa icoana nefacuta de mana a Maicii Domnului – Mangaietoarea de la Manastirea Vatoped si de trei sfinte moaste: ale Sfantului Grigorie Teologul si ale Sfintilor Doctori fara de arginti Cosma si Damian.

Alaturi de Arhimandritul Efrem se va afla si Corul de muzica bizantina condus de Lycurgos Anghelopoulos, din Atena – Grecia, care va concerta in Bucuresti, Craiova, Arad, Alba Iulia si Targu-Mures.

Din programul pelerinajul Arhimandritului Efrem fac parte, maine, Sfanta Liturghie la Biserica ‘Sfanta Ecaterina’ din Bucuresti (orele 08.00), o conferinta la Facultatea de Teologie Ortodoxa (orele 11.00) si o conferinta si un concert la Ateneul Roman (18.00). Pelerinajul va continua la Craiova, Manastirea Tismana, Manastirea Horezu, Manastirea Bistrita, Manastirea Lainici, Arad, Manastirea Almas, Alba Iulia, Manastirea Lupsa, Targu Mures, Manastirea Recea, Rameti, Sinaia si Busteni.

Comentarii Facebook


Știri recente

Concursul Toacă și ie moldovenească: În imagini

La schitul „Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare” din orașul Târgu Ocna, s-a desfășurat, marți, cea de-a șaptea ediție a Concursului „Toacă și ie moldovenească”. Evenimentul, organizat pe Protopopiatul Onești, a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii.…