Pelerinaj cu Icoana Maicii Domnului în parohia Budești, județul Vâlcea

Credincioșii din localitatea vâlceană Budești, au primit astăzi, 17 iunie, în Duminica a II-a după Rusalii, „a Sfinților Români”, vizita Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, după cum informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului. Evenimentul a fost marcat de săvârșirea Dumnezeieștii Liturghii, în sobor de preoți și diaconi și de prezența Icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni, de la Mănăstirea Ostrov.

Adusă cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, de către părinții slujitori Octavian Țăpârlan și Florin Citescu, de la Mănăstirea Ostrov, orașul Călimănești, județul Vâlcea, Icoana Maicii Domnului a fost așezată spre închinare în biserica cu hramul „Sfinții Voievozi Mihail și Gavriil” din parohia Budești, județul Vâlcea.

Programul liturgic al sărbătorii a început de la orele 8,30, cu o Procesiune solemnă cu Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, pe traseul: Școala Budești – Primăria Budești – Biserica parohială „Sfinții Voievozi Mihail și Gavriil”. De la orele 9,30, a fost oficiată Sfânta Liturghie de către părintele Arhimandrit Vartolomeu Androni, Exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim. După Sfânta Liturghie, părintele Arhimandrit Vartolomeu a rostit un cuvânt de învățătură în care subliniat învățăturile desprinse din pericopa evanghelică, iar Părintele Arhiepiscop Gherasim l-a felicitat pe părintele Octavian Țăpârlan pentru activitatea pastoral-misionară și administrativă desfășurată în cadrul parohiei, conferindu-i titlul onorific de iconom stavrofor.

La final, Ansamblul folcloric de copii „Doina Sâmnicului” al Școlii cu clasele I-VIII Budești a susținut un program artistic de cântece și dansuri populare tradiționale românești.

Manifestarea a fost inclusă în calendarul sărbătorilor dedicate Zilei Școlii Generale din Budești, cu acest prilej fiind încheiat un parteneriat între Parohia Budești și instituția de învățământ. Astfel, cadrele didactice, elevii și credincioșii din localitatea Budești, dar și din împrejurimi, doritori de trăire spirituală sfântă, au avut bucuria duhovnicească de a se închina la Sfânta Icoană a Maicii Domnului și de a primi binecuvântare în urma rugăciunilor săvârșite în sfânta biserică pe parcursul sărbătorii.

Comentarii Facebook


Știri recente