Pelerinaj cu Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Adam în județul Galați

În postul Adormirii Maicii Domnului are loc în județul Galați pelerinajul cu Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Adam, informează edj.ro. Pelerinajul se desfășoară în perioada 1 – 13 august și cuprinde peste 50 de comunități mănăstirești și parohiale din Protopopiatele Galați, Tecuci, Tg. Bujor și Covurlui.

Sfânta Icoană, purtată de monahii ale Mănăstirii Adam, este întâmpinată de către preoți și credincioși la intrarea în localități și la biserici, unde se oficiază slujba de priveghere, Sfânta Liturghie și rugăciuni pentru folosul sufletesc al oamenilor și al comunităților lor.

Procesiunea se încheie în ajunul praznicului Adormirii, la Mănăstirea Adam, unde mii de pelerini vin la Prohodul Maicii Domnului să mulțumească pentru binefacerile primite pe parcursul întregului post.

Programul pelerinajului cu Icoana Maicii Domnului de la Adam cuprinde, printre altele, parohiile Băleni, Fântânele, Frumușița ș.a. din Protopopiatul Tg. Bujor; parohiile Șivița, Tulucești, Braniștea, Vasile Alecsandri ș.a. din protopopiatul Galați, precum și parohiile Sf. Ioan Iacob Hozevitul, Mavramol, Precista, Vovidenia, Sf. Cruce și Sf. Ana din municipiul Galați; vineri, la orele 17.00, Sfânta Icoană se va afla la Catedrala arhiepiscopală; parohiile Independența, Piscu, Hanu Conachi, Nămoloasa, Tudor Vladimirescu, Rediu, Pechea, Cudalbi ș.a. din protopopiatul Covurlui, precum și mănăstirile Tudor Vladimirescu și Cudalbi; localitățile Ivești, Liești, Matca și Corod din protopopiatul Tecuci, precum și mai multe biserici din municipiu.

Comentarii Facebook


Știri recente