Pelerinaj cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam în Arhiepiscopia Dunării de Jos

În Postul Adormirii Maicii Domnului are loc, după datină, în județul Galați pelerinajul cu Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Adam. Pelerinajul se desfășoară în perioada 1 – 13 august și cuprinde peste 50 de comunități mănăstirești și parohiale din protopopiatele Galați, Tecuci, Tg. Bujor și Covurlui.

Sfânta Icoană, purtată de monahii ale Mănăstirii Adam, este întâmpinată de către preoți și credincioși la intrarea în localități și la biserici, unde se oficiază slujba de priveghere, Sfânta Liturghie și rugăciuni pentru folosul sufletesc al oamenilor și al comunităților lor.

Procesiunea se încheie în ajunul praznicului Adormirii, la Mănăstirea Adam, unde mii de pelerini vin la Prohodul Maicii Domnului să mulțumească pentru binefacerile primite pe parcursul întregului post.

Astăzi, la orele 17:00 credincioșii au fost invitați să întâmpine, la Catedrala Arhiepiscopală, Sfânta Icoană a Maicii Domnului făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam, informează Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Ieri, la orele 11:00, Sfânta Icoană a fost întâmpinată la biserica cu hramul „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, din Galați, iar la ceas de vecernie, Icoana a fost adusă la Mănăstirea Mavramol, de unde a plecat în procesiune solemnă, către Biserica Precista. Pe parcursul acestui drum, au fost intonate de către preoți și credincioși imnuri liturgice în cinstea Maicii Domnului

Comentarii Facebook


Știri recente