Pelerinaj „Calea Sfinților” – sâmbătă 23 octombrie

Cinstitul lemn al Sfintei Cruci, moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou și ale Sfinților Împărați Constantin și Elena vor fi purtate în procesiune sâmbătă 23 octombrie, în tradiționalul pelerinaj „Calea Sfinților”.

La evenimentul de la Catedrala Patriarhală din București vor participa numeroși ierarhi din țară și străinătate și mii de credincioși.

Mai multe detalii despre desfășurarea pelerinajului a oferit pentru Radio TRINITAS părintele Ioan Iordache, Vicar administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor: „În jurul orei 10:30 se va ieși din Catedrala Patriarhală cu moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou. Se va merge pe traseul 11 iunie, Biserica Sfântul Nicolae, vom ocoli colina Sfinților Împărați Constantin și Elena, până la baza Dealului Mitropoliei. În același timp un alt grup de pelerini va sosi, de la Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon aducând Sfânta și Dumnezeiasca Cruce, tot la baza colinei Patriarhiei. De aici, procesiunea continuă până la podiumul din curtea Catedralei Patriarhale unde ele vor fi întâmpinate de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și apoi vor fi așezate în baldachinul amenajat special”.

Cu ocazia pelerinajului „Calea Sfinților”, Străzile Șerban Vodă, Bibescu Vodă și Bulevardul Regina Maria, pe care se va desfășura procesiunea Calea Sfinților, vor fi închise sâmbătă dimineață, circulației auto.

Pentru buna derulare a procesiunii și pentru prevenirea infracțiunilor poliția a anunțat astăzi desfășurarea a numeroase efective după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Christian Ciocan pentru Radio TRINITAS.

„Circulația va fi deviată pe arterele adiacente. De asemenea, pe mijloacele de transport public vom lua măsuri de prevenire a infracțiunilor care sunt în competența noastră de soluționare. Serviciul special al Poliției Capitalei pentru intervenție rapidă va fi în stare de alertă și va interveni în orice moment dacă situația o va impune”, a spus domnul Christian Ciocan.

Comentarii Facebook


Știri recente