Pelerinaj al tinerilor din Arhiepiscopia Timișoarei în Eparhia Covasnei și Harghitei

Mai mulți elevi, liceeni și studenți din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei, precum și tineri din parohiile timișorene au participat în perioada 4-6 august, la un pelerinaj de suflet la mănăstirile din Eparhia Covasnei și Harghitei, informează mitropolia-banatului.ro. Aceștia s-au aflat în drumul lor la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” Izvorul Mureșului, localitatea Izvoru Mureșului, judetul Harghita și la Mănăstirea „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” Valea Mare, localitatea Valea Mare, județul Covasna.

De praznicul „Schimbării la Față” a Domnului nostru Iisus Hristos tinerii pelerini au fost prezenți la Mănăstirea Sita Buzăului, în imediata apropiere a localității Sita Buzăului, unde au participat la târnosirea noului lăcaș de închinare. Biserica Mănăstirii cu hramul „Schimbarea la Față” a fost sfințită de către ÎPS Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, ÎPS Părinte Arhiepiscop Ioan, Episcopul Harghitei și Covasnei, și PS Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Tinerii au fost entuziasmați de locurile unde au poposit, descoperind o lume în care valorile evanghelice sunt puse în practică de cei ce se nevoiesc și care se silesc să dobândească Împărăția lui Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente