Pelerinaj al studentilor suceveni de la Suceava la Putna in perioada 29 iunie – 3 iulie 2004.

La sfarsitul lunii iunie si inceputul lunii iulie 2004, in perioada 29 iunie – 3 iulie a.c., sute de studenti suceveni, membri ai Asociatiei Studentilor Crestin-Ortodocsi din Romania – filiala Suceava, impreuna cu tineri din celelate filiale ale Asociatiei Studentilor Crestin-Ortodocsi din Romania, vor organiza un Pelerinaj la Putna, la mormantul Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant.

Actiunea are caracter comemorativ, intrucat pe data de 2 iulie a.c. se implinesc 500 de ani de la trecerea la cele vesnice a marelui voievod al Moldovei. Pelerinajul va fi organizat pe traseul Cetatea de Scaun a Sucevei – Putna, iar studentii vor duce Icoana Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant pana la Manastirea Putna.

In semn de pretuire pentru memoria marelui voievod, studentii suceveni vor merge pe jos pana la Putna, urmand sa faca mai multe popasuri la manastirile si bisericile ctitorite de Sfantul Voievod Stefan cel Mare. Directorul Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu National Cultural Suceava, dl. Emil Ursu a declarat ca pelerinii vor fi insotiti de un pluton al armatei care va instala corturi de campanie pe timpul noptii.

Pelerinii urmeaza sa ajunga la Putna in ziua de 2 iulie a.c., zi in care este praznuit Binecredinciosul Voievod Stefan cel Mare si Sfant. La Putna vor fi intampinati de arhierei si preoti.

Comentarii Facebook


Știri recente