Pelerinaj al credinciosilor din Remus la Basarabovo

Un grup de credinciosi din localitatea Remus, judetul Giurgiu, s-a aflat ieri in pelerinaj la pestera in care a trait Sfantul Cuvios Dimitrie Cel Nou din Basarabi, transmite corespondentul Rompres.

‘Moastele Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou din Basarabi se afla actualmente la Catedrala Patriarhala din Bucuresti, dar putini sunt aceia care cunosc faptul ca Sfantul Cuvios Dimitrie cel Nou a trait in zona localitatii Basarabovo din regiunea Ruse, Bulgaria.’, a declarat ieri Parintele Stelian Musat – parohul Bisericii ‘Sfantul Pantelimon’ din Remus, judetul Giurgiu.

Sfantul Cuvios Dimitrie cel Nou a trait multi ani si a sfarsit intr-o pestera sapata in piatra de pe valea Raului Rusenschi Lom, in dreptul localitatii Basarabovo din Bulgaria.

‘Credinciosii din satul Remus au vechi relatii de prietenie cu cei din localitatea Basarabovo, cu care sunt chiar infratiti de cativa ani, si de aceea, periodic, se fac vizite de o parte si de alta a Dunarii, cu ocazia marilor sarbatori religioase.’, a adaugat Parintele Stelian Musat.

Ultima data, credinciosii din Basarabovo s-au aflat in

judetul Giurgiu la aducerea moastelor Sfantului Pantelimon la biserica cu acelasi hram din localitatea Remus.

Comentarii Facebook


Știri recente