Patru veacuri de existență pentru Biserica Parohiei Rădășeni II

Pentru Parohia „Sfinții Mucenici Mercurie și Ecaterina” – Rădășeni II, din județul Suceava a fost duminica aceasta prilej de bucurie, la sărbătorirea a 400 de ani de la construirea bisericii. Slujba de resfințire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de un sobor de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, informează TRINITAS TV. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Pimen, chiriarhul eparhiei, dar și arhiereii invitați la acest eveniment au ținut apoi un cuvânt de învățătură.

Așezarea își leagă o parte din istorie de domnitorul Ștefan Tomșa, cel care a declarat-o sat domnesc. De asemenea, voievodul a construit aici o biserică de lemn, între anii 1611-1622.

La eveniment au participat credincioșii din Rădășeni și din comunele învecinate, oaspeți din Constanța, Bacău, dar și din Grecia.

Răspunsurile la strană au fost date de Corul „Armonia”, al Arhiepiscopiei Tomisului. În interior, biserica este pictată în tempera, în stil popular, specific bisericilor de lemn din Moldova, fiind realizată în anul 1875.

Comentarii Facebook


Știri recente