Patru ierarhi au slujit la Manastirea ‘Sf. Ioan cel Nou’ din Suceava

In calendarul Bisericii Ortodoxe Romane este sarbatorita, astazi, aducerea moastelor Sfantului Ioan cel Nou de la Suceava. Cu acest prilej, la Manastirea ‘Sfantul Ioan cel Nou’ din Suceava, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiata de catre IPS Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, impreuna cu IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, si PS Calinic Botosaneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Iasilor. In cuvantul de invatatura adresat credinciosilor, IPS Parinte Mitropolit Teofan a subliniat, mai intai, trasaturile comune ale Sf. Ioan Botezatorul si ale Sf. Ioan cel Nou de la Suceava: ‘Au avut amandoi ravna pentru Dumnezeu, marturisitori ai dreptei credinte, iubitori ai Dumnezeului Celui preainalt. Prin cuvantul lor, prin marturia lor au aratat ca sunt inchinatori ai Dumnezeului Celui adevarat, ca sunt marturisitori ai dreptei credinte, ca sunt oameni care au inteles ca fara propovaduirea credintei celei drepte nu se pot mantui si nu pot avea nicio viata autentica pe acest pamant. Amandoi si-au dat viata pentru Dumnezeu, fiecare in felul sau si in vremea sa’.

De asemenea, IPS Parinte Mitropolit Teofan a adresat cateva ganduri credinciosilor, referitoare la modul in care trebuie sa perceapa viata de familie: ‘Primul gand pe care Biserica il asaza in mintea, in inima si in sufletul dvs. este acela sa ne ferim cat putem si sa fugim ca de foc de pacatul prunc-uciderii, iar pruncul nascut sa fie crescut in frica de Dumnezeu si in dragoste de tara. Se spune ca un copil care nu are cei 7 ani de acasa nu are viitor. Cei 7 ani de acasa inseamna grija tatalui si a mamei ca pruncul lor sa creasca sub ograda Bisericii si sa impartaseasca pruncul cat mai des cu Trupul si Sangele Mantuitorului Hristos. De asemenea, pastrati-va credinta si sa ramaneti in Biserica in care v-ati botezat’.

La final, IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, i-a multumit IPS Parinte Mitropolit Teofan pentru participarea la hramul Manastirii ‘Sf. Ioan cel Nou’ din Suceava: ‘Multumim IPS Sale pentru cuvantul parintesc pe care ni l-a rostit. Acest loc este o sarbatoare de zidire sufleteasca, care se savarseste in sufletele noastre in orice loc, pentru ca in orice loc trebuie sa binecuvantam pe Dumnezeu si sa-i multumim pentru toate’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…