Patronii învățământului teologic sărbătoriți la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea

Sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, este zi de mare bucurie pentru toate școlile de teologie din întreaga lume ortodoxă. Și în Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei instituțiile de învățământ teologic își cinstesc și în acest an, cu multă evlavie și recunoștință, sfinții protectori.

Astfel, după ce vineri, 29 ianuarie 2010, au fost organizate manifestări cultural-științifice și religioase la Liceul Teologic Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, în ziua de sâmbătă, 30 ianuarie 2010, sărbătoarea va continua la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea.

Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei

Cu acest prilej, în paraclisul universitar cu hramul „Sfântul Cuvios Teodor Studitul”, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, va săvârși Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de părinții profesori de la cele două instituții de învățământ teologic din Eparhie, și va oficia o slujbă de pomenire a tuturor cadrelor didactice de la fosta Academie Teologică din Oradea și de la actuala Facultate de Teologie, adormite în Domnul. La Sfânta Liturghie vor fi prezenți studenții facultății, elevii de la liceul teologic, cadre didactice precum și membrii Senatului Universității din Oradea.

Menționăm că, la inițiativa Preasfințitului Părinte Sofronie, în urma demersurilor făcute la Patriarhia Română, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în ședința de lucru din 18-19 iunie 2009, a aprobat ca Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea să primească titulatura de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman”, ca un omagiu adus Episcopului de vie memorie Vasile Coman al Oradiei, cel prin grija căruia, în anul 1991, s-a reînființat învățământul teologic de nivel universitar la Oradea.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…