Patriarhul Teodoros va reveni în curând în țara noastră

Delegația Patriarhiei Alexandriei a părăsit țara noastră marți seară. Timp de șapte zile, Preafericitul Părinte Patriarh Teodor al II-lea a desfășurat o bogată vizită pastorală și a împărtășit credincioșilor binecuvântarea Sfântului Evanghelist Marcu, întemeietorul Bisericii creștine din Alexandria. Preafericirea Sa a promis că va reveni în România și va aduce și icoana, și moaștele Sfântului Chiril Lukaris, după cum ne informează Ziarul Lumina.

Delegația Patriarhiei Alexandriei a părăsit pământul țării noastre marți seară. ‘Aș dori încă o dată să îmi deschid inima și să adresez un mulțumesc călduros Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și poporului român. Când am venit în România tocmai mă întorsesem din lucrarea misionară pe care o săvârșim în anumite țări și îndată ce voi ajunge în Patriarhia Alexandriei voi întreprinde o nouă călătorie misionară. Plec însă foarte fericit cu experiența pe care am trăit-o în România, și mai ales știind că un preaiubit frate în Hristos, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, ne va însoți cu rugăciunile sale. Preafericirea Voastră sunteți cunoscut peste tot ca o mare personalitate teologică, un mare patriarh, dar înainte de toate sunteți un om al lui Dumnezeu. Vă mulțumesc încă o dată din întregul sufletului și sunt recunoscător întregului popor român pentru această ședere plăcută’, a mărturisit Preafericitul Teodor al II-lea.

‘Radu Vodă’ va avea moaștele Sfântului Chiril Lukaris

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a mulțumit pentru onoarea și bucuria pe care Preafericirea Sa a făcut-o în aceste zile, când Sfântul Apostol Marcu s-a întâlnit cu Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României.

‘Ne bucurăm foarte mult că reprezentați entuziasmul și bucuria apostolilor de a face misiune în țări care trebuie ajutate să devină mai creștine, precum sunt țările din continentul african. De asemenea, ne-ați făcut o bucurie pentru că ați amintit de legăturile frățești dintre Patriarhia Alexandriei și Biserica Ortodoxă Română. Vă mulțumim pentru că ați deschis o frumoasă și mare perspectivă de cooperare misionară. Vă dorim și noi ajutorul lui Dumnezeu în toată activitatea pe care o aveți și ajutor mult în toată această lucrare de cooperare panortodoxă în favoarea misiunii în Africa’, a mulțumit Părintele Patriarh Daniel.

Preafericitul Teodor al II-lea, Papă și Patriarh al Alexandriei și al întregii Africi, și-a manifestat dorința de a reveni în țara noastră pentru a dărui Mănăstirii ‘Radu Vodă’ din Capitală racla cu moaștele Sfântului Chiril Lukaris și o icoană a acestui sfânt. Acum 397 de ani, Sfântul Chiril Lukaris a sfințit lăcașul de cult al Mănăstirii ‘Radu Vodă’.

Preafericitul Teodor al II-lea, Papă și Patriarh al Alexandriei și al întregii Africi, a sosit în țara noastră în dimineața zilei de miercuri, 26 octombrie, cu prilejul manifestărilor religioase închinate ocrotitorului Catedralei patriarhale și orașului București. De asemenea, în zilele de 29 și 30 octombrie, Patriarhul Teodor al II-lea a participat la proclamarea canonizării celor doi sfinți ardeleni. Vizita frățească a delegației din Alexandria a reprezentat un simbol al unității de credință în duhul lui Hristos și al coresponsabilității misiunii ortodoxe de azi.

Comentarii Facebook


Știri recente