Patriarhul României va sfinți mâine pictura Bisericii voievodale de la Mănăstirea Putna

Mii de pelerini sunt așteptați mâine, 15 august, la Mânăstirea Putna pentru a participa la sfințirea picturii bisericii. Slujba va fi oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Pereții ctitoriei Sfântului Voievod Ștefan cel Mare au fost împodobiți în ultimii 9 ani cu frescă executată de pictorii bucovineni: Mihail și Gavril Moroșan.

Mai multe detalii referitoare la evenimentele de la Mănăstirea Putna a oferit directorul de programe Radio TRINITAS, Ciprian Olinici, prezent la mănăstirea din Moldova: ‘În jurul orei 18:00 a început slujba Privegherii pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, slujbă oficiată de către Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei împreună cu un sobor de ierarhi. Mâine, 15 august, la ora 09:00 Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia slujba de sfințire a noii picturi a Bisericii precum și Sfânta Liturghie, pe un podium special amenajat în curtea mănăstirii. De asemenea, evenimentele liturgice de mâine vor fi încununate de proclamarea celui de-al doilea hram al Mănăstirii Putna printr-un Hrisov Patriarhal. Astfel începând din 15 august 2010 Mănăstirea Putna va avea ca al doilea hram sărbătoarea ctitorului ei, Sfântul Voievod Ștefan cel Mare’.

De asemenea, mâine Preafericirea Sa va sfinții cabinetul medical de la Mănăstirea Putna închinat Sfântului Mucenic Pantelimon, dar și arhondaricul Mănăstirii: ” În jurul orei 17:00 va avea loc sfințirea cabinetului medical ‘Sfântul Mare Mucenic Pantelimon’ și a arhondaricului ‘Sfântul Daniel Sihastrul’ care a fost restaurant de curând. În continuare, dacă timpul ne va permite, se va vizita chilia ‘Sfântul Daniel’ și Biserica Dragoș de aici din sat”, după cum a declarat pentru Radio TRINITAS părintele arhimandrit, Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna.

Comentarii Facebook


Știri recente