Patriarhul României va sfinți Catedrala Ortodoxă din Blaj

Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel, va sfinți duminică, 5 septembrie, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Blaj, informează TRINITAS TV. Numit și „Catedrala Ortodoxă din Blaj”, lăcașul de cult este un simbol al unității ortodoxe a românilor de pretutindeni.

„Blajul în istoria românilor are o importanță aparte. Nu putem uita că la Marea Adunare de pe Câmpia Libertății din 1848, printre alte doleanțe pe care le-au scandat românii a fost și aceasta și anume că voiau să aibă o singură Biserică. Așa că Biserica ‘Adormirii Maicii Domnului’ va fi un simbol al unității ortodoxe românești de pretutindeni”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

Catedrala ortodoxă din Blaj a fost construită între anii 1991 și 2010: „Sfințim această Biserică și avem bucuria și cinstea de a veni Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în fruntea mai multor ierarhi ai Bisericii noastre ca să-și pună pecetea binecuvântării peste osteneala noastră de ani și ani de zile. Un moment frumos, un moment așteptat de multă lume, zicem noi o sărbătoare de suflet, o zi care va rămâne și va fi însemnată cu roșu în calendarul sufletelor blăjenilor și nu numai”, a declarat părintele Vasile Benchea, parohul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Blaj.

Primirea oficială a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel va avea loc sâmbătă, 4 septembrie, în Catedrala Reîntregrii din Alba Iulia, unde va fi oficiată o slujbă de Te-Deum.

Comentarii Facebook


Știri recente