Patriarhul României va sfinți biserica din Turda Băi

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române va sfinți duminică, 18 septembrie, biserica Parohiei Turda Băi din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului a vorbit despre bucuria primirii vizitei Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, după cum informează TRINITAS TV: „Din istoria noastră bisericească, se știe că în Turda a fost ales episcop Vasile Moga și, apoi, a fost ales marele Șaguna. În acest oraș va veni Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, iar pentru creștinii din oraș și pentru noi toți este o mare binecuvântare. Îl așteptăm cu drag și nădăjduim să fie o sărbătoare măreață”.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va fi primit pe17 septembrie 2011, la Mănăstirea „Mihai Vodă” de la Turda, unde se va oficia, cu acest prilej, o slujbă de Te Deum.

A doua zi, Preafericirea Sa, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei și de Preasfințitul Părinte Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, va sfinți biserica din Turda Băi.

Despre istoricul bisericii Parohiei Turda Băi, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei a spus: „Biserica care se sfințește a fost începută în 1999 și a ridicat-o părintele Aurel Mișca, sprijinit de oameni buni. Are un proiect bizantin și este construită într-o parohie străveche ce odinioară se numea Parohia Dintre Români. Ridicarea ei a presupus efort, muncă și dăruire”.

Mai multe detalii despre programul vizitei Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului: „Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va ajunge sâmbătă seara, la orele 18:35, la Aeroportul Internațional din Cluj. Va fi întâmpinat de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, de Preasfințitul Vasile Someșanul, precum și de ceilalți membri ai Permanenței Consiliului Eparhial. De aici, Preafericirea Sa va pleca direct la Turda unde va fi primit în Mănăstirea Mihai Vodă, aproximativ la ora 19:30, va fi oficiat un Te Deum, în prezența tuturor preoților din Turda și din Câmpia Turzii. Seara, Preafericitul Părinte Daniel va rămâne în incinta Mănăstirii Mihai Vodă, iar duminică dimineață va începe programul sfințirii bisericii. Astfel, la ora 8:30, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va fi primit în curtea bisericii, împreună cu un sobor de ierarhi format din Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei și Preasfințitul Părinte Vasile Someșanul, alături de preoții și diaconii de acolo, după care Preafericirea Sa va începe slujba de târnosire a bisericii, iar în jurul orei 10:00 va începe Sfânta Liturghie Arhierească care este programată să se desfășoare afară pe o scenă special amenajată. În cadrul acestei Sfinte Liturghii, va avea loc și un moment solemn dedicat Patriarhului României care va primi titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Turda. Totodată, Preafericirea Sa va oferi distincții, atât preotului paroh, cât și primarului și celorlalți ostenitori care s-au implicat în mod jertfelnic în ctitorirea bisericii”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…