Patriarhul României va resfinți Biserica Parcul Călărași din București

Biserica „Parcul Călărași” din București își va sărbători mâine, 14 octombrie 2011, cel de-al doilea hram: Sfânta Cuvioasă Parascheva. Cu această ocazie, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va resfinți lăcașul de cult.

Părintele Paroh Nicolae Giolu a declarat pentru TRINITAS TV faptul că „la ora 08:00 începe Slujba Utreniei. La ora 09:00 așteptăm venirea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și apoi urmează sfințirea Bisericii în exterior și interior. În continuare se va oficia Sfânta Liturghie începând cu ora 10:00. După ora 12:00 săvârșim slujba parastasului pentru ctitorii acestei biserici”.

Biserica actuală îi are drept ctitori principali pe Mareșalul Ion Antonescu si pe soția sa Maria Antonescu, fiind ridicata intre anii 1942-1949.

Lăcașul a fost resfințit la data de 3 octombrie 1976. În anul 1988, fusese propusă demolarea bisericii, în zona de sistematizare a Pieței Muncii, demers neînfăptuit, prin căderea regimului comunist.

Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena-Vergului – este o construcție monumentală, având planul bazilical, cu trei nave, în cruce greacă înscrisă, cu pridvor, turlă pe naos și cu absida altarului decroșată, a cărei înfățișare a fost inspirată după aceea a Bisericii Sfântul Nicolae Domnesc din Curtea de Argeș, înscriindu-se între creațiile de stil neoromânesc.

Comentarii Facebook


Știri recente