PATRIARHUL ROMÂNIEI VA PARTICIPA LA SĂRBĂTOAREA SFINTEI CUVIOASE PARASCHEVA DE LA IAȘI

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE ne informează:

În perioada 12-15 octombrie 2012, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va efectua o vizită canonică în Arhiepiscopia Iașilor, însoțit de Preafericitul Părinte Hristofor, Mitropolitul ținuturilor Cehiei și Slovaciei, cu prilejul sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva.

Dintre momentele principale ale vizitei menționăm:

Sâmbătă, 13 octombrie 2012, orele 9.30, în Catedrala mitropolitană din Iași va avea loc primirea oficială a Patriarhului României și a Mitropolitului Cehiei și Slovaciei. Cu acest prilej va fi oficiată o slujbă de Te Deum. În continuare, de la orele 10.00, va avea loc sfințirea și inaugurarea noului sediu al Policlinicii Centrului Medical Providența al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și vor fi vizitate Casa Diaconia – Centrul Multifuncțional de Asistență Socială și Educație și biserica Sfântul Sava.

De la orele 11.30, va fi sfințită biserica Intrarea Domnului în Ierusalim – Flora din municipiul Iași, iar la orele 15.00 va avea loc o vizită la spitalul Providența al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Duminică, 14 octombrie 2012, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și Preafericitul Părinte Mitropolit Hristofor vor oficia Sfânta Liturghie cu ocazia sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva înconjurați de ierarhi din țară și străinătate, pe un podium special amenajat în fața Catedralei Mitropolitane din Iași.

Luni, 15 octombrie 2012, Patriarhul României și Mitropolitul Cehiei și Slovaciei vor participa la Sfânta Liturghie la mănăstirea Văratec și vor vizita căminul de bătrâni Monahia Nazaria al acestei mănăstiri.

În cursul serii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și Preafericitul Părinte Mitropolit Hristofor vor reveni la București.

FOTO: ARHIVĂ 2010

Comentarii Facebook


Știri recente