PATRIARHUL ROMÂNIEI VA EFECTUA O VIZITĂ OFICIALĂ LA CONSILIUL EUROPEI DE LA STRASBOURG

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE ne informează:

În zilele de 9-10 aprilie 2011, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va efectua o vizită canonică la Strasbourg, la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române pentru Europa Occidentală și Meridională, iar, între 11-13 aprilie 2011, Patriarhul României se va afla într-o vizită oficială la Consiliul Europei cu sediul la Strasbourg, la invitația domnului Mevlüt ÇavușoÄŸlu, Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Sâmbătă, 9 aprilie 2011, de la orele 18.15, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia o slujbă de pomenire și va sfinți două troițe noi în cimitirul militar românesc din localitatea Haguenau, situată la 30 kilometri nord de Strasbourg.

Duminică, 10 aprilie 2011, de la orele 9.30, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va sfinți catapeteasma bisericii Sfântul Ioan Botezătorul a parohiei ortodoxe române din Strasbourg și capela parohială cu hramul Sfântul Ioan Valahul, apoi va oficia Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi. După Sfânta Liturghie, Preafericirea Sa va binecuvânta școala, sala de conferințe și biblioteca parohiei ortodoxe române din Strasbourg.

După-amiaza, de la orele 17.30, Patriarhul României va sfinți biserica cu hramul Sfinții Cosma și Damian a parohiei ortodoxe române din orașul Mulhouse, situat la aproximativ 100 kilometri sud de Strasbourg.

Luni, 11 aprilie 2011, la sediul Consiliului Europei de la Strasbourg, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va avea întâlniri cu domnul Thorbjorn Jagland, secretarul general al Consiliului Europei, cu domnul Thomas Hammarberg, comisarul pentru Drepturile Omului și domnul Jean-Paul Costa, președintele Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO). În continuare, Patriarhul României se va întâlni cu membrii delegației parlamentare române la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE).

Seara, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va participa la un dineu oferit în onoarea Preafericirii Sale de către Arhiepiscopia Romano-Catolică de Strasbourg și va susține conferința cu tema Orient, Occident: provocările actuale ale dialogului interreligios, organizată la Catedrala din Strasbourg.

Marți, 12 aprilie 2011, orele 9.00, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel se va întâlni cu domnul Mevlüt ÇavușoÄŸlu, Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Apoi, de la orele 10.00, Patriarhul României va participa la sesiunea de lucru a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei cu tema Dimensiunea interreligioasă a dialogului intercultural și va rosti o alocuțiune în plenul Adunării Parlamentare.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și delegația însoțitoare vor reveni la București în ziua de 13 aprilie 2011.

Comentarii Facebook


Știri recente