Patriarhul României: Sufletele vindecate prin pocăință și prin iertarea păcatelor pot intra în Împărăția Cerurilor

În toate lăcașurile de cult din Patriarhia Română s-a citit, astăzi, 15 mai, în duminica a IV-a după Paști pericopa evanghelică de la care prezintă vindecarea slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda. În cuvântul de învățătură rostit în Paraclisul „Sfântul Grigorie Luminătorul” din Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a explicat simbolismul pericopei evanghelice.

„Uneori suferința este îngăduită de Dumnezeu pentru îndreptare, nu pentru pedeapsă; ca o conștientizare a darului vieții și al sănătății și ca o chemare, ca un apel spre îndreptarea vieții. Acest bolnav vindecat, acest paralizat pe care Hristos Domnul l-a vindecat la scăldătoarea Vitezda devine un învățător, o călăuză pentru toți cei care trec prin boală, prin suferință și anume, transformă suferința în pocăință. Dar și cei care nu au făcut păcate grave pot transforma prin credință puternică și răbdare multă suferința în speranță. Deci, uneori boala trupului ne poate îndemna să ne ocupăm mai mult de însănătoșirea sufletului prin ridicarea lui din moartea păcatului”, a spus Preafericirea Sa, după cum ne informează Radio TRINITAS.

Totodată, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a subliniat importanța Tainelor Sfântului Maslu și a Sfintei Spovedanii în viața credincioșilor.

„Vedem că Mântuitorul Iisus Hristos, când vindecă pe om de o boală trupească se interesează și de boala sufletească, de starea sufletului omului pentru că numai sufletele vindecate prin pocăință și prin iertarea păcatelor pot intra în Împărăția Cerurilor. Deci, vedem importanța Tainei Sfântului Maslu care este taina vindecării bolnavilor, sufletește și trupește, dar și importanța Sfintei Spovedanii ca taina prin care ne mărturisim păcatele și dobândim iertarea păcatelor prin dezlegarea de păcate”.

Comentarii Facebook


Știri recente