Patriarhul României și Mitropolitul Primat al Cehiei și Slovaciei în vizită la Spitalul Providența din Iași

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, împreună cu Preafericitul Părinte Hristofor, Mitropolitul primat al ținuturilor Cehiei și Slovaciei și Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan, a vizitat sâmbătă, 13 octombrie 2012, Spitalul Providența al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Spitalul Providența este prima și singura unitate medicală de acest gen din structura Bisericii Ortodoxe Române, oferind servicii medicale la un înalt standard de calitate în cadrul celor cinci secții de care dispune. Unitatea spitalicească a fost înființată în anul 1998, la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, fiind inaugurat în octombrie 2000, în prezența S.S. Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, a P.F. Părinte Patriarh Teoctist al României și a I.P.S. Părinte Daniel al Moldovei și Bucovinei.

Centrul Medical Providența a fost înființat tot în 1998, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu probleme financiare, aflate în suferință. Unitatea funcționează după principiile filantropiei creștine, promovând tradiția Bisericii, de dragoste și grijă față de bolnav.

Comentarii Facebook


Știri recente