Patriarhul României și Mitropolitul Primat al Cehiei și Slovaciei au ajuns la Iași

Preafericitul Părinte Daniel, Arhiepiscopul Bucureștilor, Mitropolitul Munteniei și Dobrogei, Locțiitor al tronului Cezareei Capadociei și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și Preafericitul Părinte Hristofor, Arhiepiscop de Praga și Mitropolit al ținuturilor Cehiei și Slovaciei au ajuns în această seară, 12 octombrie 2012, la Iași. Cei doi Întâistătători au fost întâmpinați pe Aeroportul din Iași de către Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, alături de care s-au aflat mai mulți ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, preoți, numeroși credincioși, dar și autorități locale și centrale.

La sosirea pe Aeroportul din Iași Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a făcut o scurtă declarație de presă și a declarat: „Lumea are credință și sperăm să fie și în continuare credință că fără credință ne pierdem sensul vieții și cred că aici la Iași totdeauna a fost o evlavie deosebită. Este cel mai mare pelerinaj din România și credincioșii erau la rând 3-4 km. Desigur, eu cred că fidelitatea contează mult. Nu să fim doar credincioși când și când, ci în fiecare an și în același timp să simțim ajutorul sfinților. Oamenii care vin adesea la racla Sfintei Parascheva vin nu doar din curiozitate, ci vin ca să mulțumească pentru ajutorul primit și să ceară ajutor pentru rezolvarea unor probleme de sănătate, probleme ale vieții. De aceea, în popor se spune ‘Nu mă rog sfântului care nu mă ajută, dar mă rog celui care mă ajută’. Și acest ajutor pe care credincioșii îl primesc de la Sfânta Cuvioasă Parascheva este trăit de existențial. Nu vin pentru simpla curiozitate de a vedea în fiecare an, ci pentru a mulțumi Sfintei Parascheva”.

Primirea oficială a Patriarhului României și a Mitropolitului Cehiei și Slovaciei va avea loc Sâmbătă,13 octombrie 2012, începând cu orele 9:30,înCatedrala mitropolitanădin Iași. Cu acest prilej va fi oficiată o slujbă deTe Deum.În continuare, de laorele 10.00,va avea loc sfințirea și inaugurarea noului sediu alPoliclinicii Centrului Medical Providențaal Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și vor fi vizitateCasa Diaconia – Centrul Multifuncțional de Asistență Socială și Educațieși bisericaSfântul Sava. De laorele 11.30, va fi sfințită bisericaIntrarea Domnului în Ierusalim- Flora din municipiul Iași, iar laorele 15.00va avea loc o vizită la spitalul Providența al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

În perioada12-15 octombrie 2012, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel efectuează o vizită canonică în Arhiepiscopia Iașilor, însoțit de Preafericitul Părinte Hristofor, Mitropolitul ținuturilor Cehiei și Slovaciei, cu prilejul sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…