Patriarhul României sfințește o biserică în Iași

Biserica Parohiei „Intrarea Domnului în Ierusalim” – Flora din Iași va fi sfințită sâmbătă, 13 octombrie 2012, de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Parohia a fost înființată în anul 1998, iar piatra de temelie a fost pusă un an mai târziu.

„În anul 1999 am construit un paraclis din lemn în care am slujit vreme de 3 ani. După ce am demarat lucrările în august 2001, în 2002, pe 13 octombrie, în ajun de Cuvioasa Parascheva, s-a sfințit demisolul unde am slujit până acum. Lucrările la biserica propriu zisă au început un an mai târziu, adică în 2002, și au continuat până în anul acesta când s-au terminat și lucrările de pictură. Acești 10 ani au fost presărați de dificultăți financiare, dar cu ajutorul lui Dumnezeu și cu ajutorul credincioșilor din parohia noastră am reușit să le depășim pe toate”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Paroh Dumitru Boboc.

La slujba de târnosire sunt așteptați să participe credincioși din Iași, dar și pelerini din țară care se vor afla în Capitala Moldovei pentru a participa la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva.

„Îi așteptăm pe toți credincioșii care vor dori să participe la acest eveniment deosebit din viața bisericii noastre care va avea loc pe 13 octombrie când vom avea bucuria deosebită, dar și responsabilitatea în același timp de a-L avea în mijlocul nostru pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan, dar și cu alți invitați care vor veni din afara țării, dar și din țară pentru slujba de sfințire a bisericii noastre”, a mai adăugat Pr. Paroh Dumitru Boboc.

Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” – Flora face parte din Protopopiatul Iași II.

Comentarii Facebook


Știri recente