Patriarhul României: Să arătăm celor din jur iubirea lui Hristos

În toate Bisericile s-a citit astăzi, 19 decembrie, în Duminica dinaintea Nașterii Domnului, pericopa evanghelică care ne prezintă genealogia Mântuitorului. Neamurile care au precedat Nașterea Mântuitorului au pregătit venirea Lui în lume.

În cuvântul de învățătură rostit în Paraclisul „Sfântul Grigorie Luminătorul” din Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a arătat importanța pregătiri credincioșilor pentru Mare Praznic al Nașterii, informează Radio TRINITAS.

„Să ajute Bunul Dumnezeu să înțelegem cât de mare este necesitatea pregătirii noastre pentru a primi pe Hristos Domnul așa cum s-au pregătit generații de-a rândul pentru a-L primi pe Mesia. De ce trebuie pregătire? Trebuie pregătire multă pentru că atunci când primim un dar mare, dacă nu ne pregătim duhovnicește îndeajuns nu știm să-l prețuim și nici nu ne bucurăm deplin. Numai când ne pregătim mai mult timp și conștientizăm valoarea mare a darului pe care îl primim atunci bucuria este pe măsura pregătirii noastre. Cine se pregătește mult prin rugăciune, prin post, prin fapte bune, prin dărnicie, prin milostenie pentru Sărbătoarea Nașterii Domnului se bucură mult. Ne spovedim mai des în această perioadă, ne împărtășim mai des și atunci săvârșim fapte de milostenie mai des și arătăm celor din jur iubirea lui Hristos pe care o primim în noi și așa înțelegem că atât de mult a iubit Dumnezeu lumea încât pe Unicul Său Fiu L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică”, a spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…