Patriarhul României s-a rugat pentru încetarea ploilor, pentru sinistrați și odihna sufletelor celor care au murit în urma inundațiilor

La Catedrala Patriarhală din București, astăzi, 2 iulie, în ziua prăznuirii Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, în prezența membrilor Permanenței Consiliului Național Bisericesc, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Patriarhul României s-a rugat pentru victimele și pentru cei care au fost afectați de inundațiile din țără. Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române, la Ectenia întreită după Sfânta Evanghelie, s-a rugat pentru ca Dumnezeu să caute cu milostivire spre creația Sa și să oprească revărsarea apelor și ploaia: ‘Stăpâne Doamne Dumnezeul nostru care odinioară ai ascultat rugăciunea râvnitorului Ilie, proorocul Tău, și ai oprit ploaiapentru o vreme, și acum Iubitorule de oameni, Făcătorule și Milostive Doamne caută spre noi nevrednicii și smeriții robii Tăi și spre smeritele noastre rugăciuni și ca un Îndurat treci greșelile noastre îmblânzit fiind de singură iubirea Ta de oameni. Dă cer senin moștenirii Tale și luminează soarele spre trebuința celor care cer de la Tine milă. Veselește fața pământului pentru săracii poporul Tău, pentru prunci și animale și pentru toate celelalte vietăți care se îndestulează prin bunăvoirea Ta și le dă tuturor hrană la vreme’.

După cum ne informează TRINITAS TV, la începutul acestei săptămâni Patriarhia Română a emis un comunicat de presă prin care a îndemnat clerul și credincioșii de la parohii și mănăstiri ca la Sfânta Liturghie și la alte sfinte slujbe să înalțe rugăciuni pentru oprirea ploilor, conform îndrumărilor din Liturghier. De asemenea, în semn de compasiune și solidaritate cu cei afectați de inundații Patriarhia a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru sinistrați.

La începutul acestei săptămâni Patriarhia Română a emis un comunicat de presă prin care a îndemnat clerul și credincioșii de la parohii și mănăstiri ca la Sfânta Liturghie și la alte sfinte slujbe să înalțe rugăciuni pentru oprirea ploilor, conform îndrumărilor din Liturghier. De asemenea, în semn de compasiune și solidaritate cu cei afectați de inundații Patriarhia a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru sinistrați.

Comentarii Facebook


Știri recente