Patriarhul României s-a întâlnit la Catedrala Sfântul Spiridon Nou cu tinerii Oastei Domnului

La București se desfășoară, astăzi, 21 aprilie 2012, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, cea de-a XXI-a ediție a Adunării de Tineret pe Țară a Oastei Domnului.

Reuniunea a început cu participarea la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Spiridon Nou”, de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi.

La slujbă a participat și Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române care, la final, i-a binecuvântat pe tinerii ostași și le-a spus că misiunea tânărului creștin constă, în special, în viața lui curată: „Astăzi, aspirația multor tineri după o iubire neînșelătoare și netrecătoare este deturnată spre o falsă fericire, fabricată de consumul de alcool și droguri, de libertinaj, de jocuri periculoase care sfârșesc în violență ș.a. Într-o societate capitalistă decadentă, mercantilă și consumeristă, în care, întrucât se pierd valorile morale și spirituale, se vând pe bani nu numai obiecte, ci și persoane, adică suflete și trupuri. În acest context, tânărul creștin luminat de Hristos, Lumina lumii, prin rugăciune, viață curată și fapte bune, devine o făclie de Paști și un apostol al Învierii lui Hristos, Biruitorul păcatului, al iadului și al morții„.

Patriarhul României a apreciat, de asemenea, rolul organizației Oastea Domnului în păstrarea, promovarea și transmiterea valorilor permanente ale credinței creștine tinerei generații: „Oastea Domnului, ca mișcare de înnoire duhovnicească prin luptă împotriva păcatelor și cultivarea sfințeniei vieții, se bucură azi mai ales de lumina lui Hristos din sufletele multor tineri ostași, care au întemeiat familii creștine evlavioase, stabile, cinstite, harnice, milostive și pline de bucuria iubirii lui Hristos. Acestea ajută pe alți tineri să înțeleagă că numai comuniunea cu Hristos și cu Sfinții Lui poate dărui fiecărui om forța spirituală de a căuta, de a primi și de a transmite mai departe, în lumea de azi, lumina sfințitoare și mântuitoare a lui Hristos, Cel Răstignit și Înviat„.

Reuniunea a continuat cu un pelerinaj la Catedrala Patriarhală, unde participanții s-au închinat la moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou. Lucrările propriu-zise au loc la Centrul de Conferințe Auditoriul Pallady (B-dul Theodor Pallady, nr. 40 G, Titan).

Această manifestare are caracter național, organizându-se, o dată pe an, în Sâmbăta Săptămânii Luminate, într-unul din centrele țării.

Comentarii Facebook


Știri recente