Patriarhul României s-a întâlnit cu ostenitorii Centrului de Presă BASILICA

În ziua sărbătorii Sfintei Treimi, astăzi, 4 iunie 2012, moment în care Centrul de Presă BASILICA își sărbătorește hramul, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române s-a întâlnit, începând cu orele 15:00, în Sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, cu angajații Centrului de Presă.

Preafericirea Sa a felicitat cu acest prilej pe toți cei care lucrează în cadrul Centrului de Presă BASILICA și a evocat misiunea pe care o are Centrul de Presă în slujirea aproapelui: „Constatăm astăzi că simbolurile trebuie să aibă și substanță. Nu putem lucra cu simboluri fără conținut. Conținutul simbolurilor noastre vizibile este Cuvântul lui Dumnezeu. Deci, a fi slujitor mediatic al Cuvântului înseamnă a-ți face datoria fără calcule. Noi nu putem niciodată cuantifica valoarea activității pe care o desfășurăm. Nu știm câte suflete sunt atinse de cuvântul Radioului și Televiziunii TRINITAS, al Ziarului Lumina, al știrilor, al comunicatelor de presă, dar știm totuși că încercăm să ne facem datoria. Noi semănăm, însă Dumnezeu face să rodească”.

Patriarhul României a vorbit și despre misiunea ostenitorilor din cadrul Patriarhiei Române în contextul unei lumi din ce în ce mai secularizate: „Trebuie să luptăm cu secularizarea care este o otravă dulce imperceptibilă. Nu este un dușman văzut, ci unul nevăzut. Este ca și radiațiile, incolore, inodore și insipide. Nu se văd când acționează, ci se văd doar efectele. Secularizarea începe în viața noastră când nu ne mai rugăm și atunci simțim că se usucă sufletele, nu ne mai cultivăm dorința de a ne întâlni cu Dumnezeu și pentru că nu ne mai întâlnim cu Dumnezeu des nu mai vedem pe semenii noștri în lumina iubirii lui Dumnezeu. Totuși lucrarea misionară este foarte necesară. Cu cât se secularizează mai mult Europa, cu atât creștinii, care mai rămân fideli, trebuie să intensifice lucrarea lor spirituală. Secularizării nu i se poate răspunde cu mijloace secularizate, ci numai cu sfințenie și spiritualitate, pentru că niciodată nu se poate construi pe termen lung ceva trainic pe un vid spiritual. Vidul spiritual al secularizării este un fenomen, dar nu este o soluție”.

„Faptul că am reușit să găsim sponsori pentru extinderea cu foarte multe frecvențe în plus anul acesta, ale postului de radio TRINITAS, ne arată o binecuvântare de la Dumnezeu, în zone în care nu se auzea bine sau deloc, mai ales în Dobrogea, în părțile Deltei, existau localități în care nu se prindea Radio TRINITAS. Acum sperăm ca și aceste zone să fie acoperite. Era nevoie ca și acolo unde sunt pacienți într-un așezământ al Bisericii să fie creată și posibilitatea ca pacienții de acolo și vizitatorii să poată asculta Radio TRINITAS”, a mai spus Preafericirea Sa.

Centrul de presă BASILICA al Patriarhiei Române va împlini anul acesta, pe 27 octombrie, 5 ani de la înființare.

Comentarii Facebook


Știri recente