Patriarhul României s-a întâlnit cu Monseniorul Philippe Brizard

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române s-a întâlnit, astăzi, 8 iunie 2012, în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, cu Monseniorul Philippe Brizard, directorul La Maison d′Ananie din Paris.

În cadrul întrevederii Monseniorul Philippe Brizard a mulțumit Patriarhului României pentru primire și a spus că scopul vizitei este acela de a descoperi realitatea socială, culturală și religioasă din România, după cum ne informează Radio TRINITAS.

La rândul Său, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a mulțumit pentru sprijinul acordat de Biserica Romano-Catolică parohiilor ortodoxe din diaspora și a menționat faptul că fenomenul migrației aduce atât avantaje cât și dezavantaje. De asemenea, a vorbit despre mărturia comună împotriva secularizării și a subliniat cât de important este dialogul inter-religios între cele trei religii monoteiste.

Eminența Sa, Monseniorul Philippe Brizard efectuează zilele acestea, împreună cu un grup de 25 de persoane, un pelerinaj în România.

Comentarii Facebook


Știri recente