Patriarhul României prezent la Conferința despre Medicină și spiritualitate la Palatul Patriarhiei

Conferința Medicină și spiritualitate – o abordare multidisciplinară a pacientului vârstnic continuă, astăzi, 20 aprilie 2012, la Palatul Patriarhiei. Lucrările au fost reluate prin cuvântul de deschidere al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, intitulat: Îngrijirea medicală și spirituală a persoanelor vârstnice.

Preafericirea Sa a apreciat că Biserica a înțeles întotdeauna că viața și sănătatea sunt daruri de la Dumnezeu, care trebuie apărate și cultivate, informează Radio TRINITAS. În acest sens, după modelul Mântuitorului, vocația Bisericii este aceea de a uni învățătura de credință cu vindecarea bolilor și alinarea suferințelor.

În contextul crizei globale cu care ne confruntăm, Biserica este îngrijorată profund de starea de abandon social și de dezinteres față de viața și demnitatea persoanelor vârstnice, adesea oameni săraci, bolnavi și singuri, a mai arătat Patriarhul României.

Organizată de Patriarhia Română și Compania de medicamente Antibiotice, conferința își propune identificarea unor soluții pentru sănătatea pacienților vârstei a treia, astfel încât aceștia să își poată păstra un rol activ în societate, indiferent de vârstă.

Evenimentul se înscrie în seria de activități dedicate Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente