Patriarhul Romaniei, PF Teoctist, a rememorat astazi intr-o conferinta de presa intalnirile sale cu Papa Ioan Paul II

Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane, Prea Fericitul Teoctist, s-a rugat astazi pentru sufletul Suveranului Pontif.

Intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Patriarhiei dupa incheierea Sfintei Liturghii, Parintele Patriarh Teoctist a rememorat intalnirile pe care le-a avut cu Papa Ioan Paul II.

Parintele Constantin Stoica, purtator de cuvant al Patriarhiei Romane, a precizat pentru Radio TRINITAS ca Patriarhul Teoctist a amintit despre intalnirea semi-oficiala pe care a avut-o cu Papa in 1989, in timpul unei calatorii spre India, dar si ca PF Teoctist si-a amintit drept foarte importanta vizita Sanctitatii Sale in Romania, la invitatia Patriarhului Romaniei si a Sfantului Sinod.

PF Teoctist a mai spus ca Papa a facut in timpul vizitei sale o reparatie referitoare la conceptia istoriografiei catolice despre increstinarea Romaniei: istoricii catolici au afirmat pana in 1999 ca romanii au primit crestinismul in secolele 7-8, de la bulgari, ceea ce este departe de a fi adevarat.

Parintele Constantin Stoica ne-a declarat ca Intaistatatorul Bisericii noastre considera ca Papa Ioan Paul al II-lea a parasit aceasta lume cu regretul ca in preambulul proiectului de Constitutie a Europei nu s-a prevazut recunoasterea fundamentelor crestine ale civilizatiei europene.

Comentarii Facebook


Știri recente