Patriarhul României la Mănăstirea Caraiman

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române se află în aceste zile la Mănăstirea Caraiman din Stațiunea Bucegi, județul Prahova. Preafericirea Sa a rostit astăzi, 6 mai 2012, după Sfânta Liturghie, un cuvânt de învățătură prin care a explicat semnificațiile pericopei evanghelice a Duminicii a IV-a după Paști sau a Slăbănogului, de la Sfântul Evanghelist Ioan, capitolul al V-lea, versetele de la 1 la 15, care face referire la vindecarea de către Mântuitorul Iisus Hristos a unui om bolnav timp de 38 de ani, la scăldătoarea Vitezda.

Pericopa evanghelică arată, mai întâi, că uneori există o legătură între boală și păcat, a subliniat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, după cum ne informează Radio TRINITAS.

„Unele boli, nu toate, sunt urmare a păcatelor săvârșite de către om. Altele sunt doar o pedagogie, o încercare din partea lui Dumnezeu ca să vadă răbdarea și credința noastră și să ne apropie mai mult de El. Unele boli sunt așa cum spune Mântuitorul despre orbul din naștere că n-a păcătuit nici el, nici părinții lui, ci s-a născut orb ca să se arate în el lucrurile sau lucrările lui Dumnezeu”.

Exemplul bolnavului de la Scăldătoarea Vitezda arată valoarea suferinței atunci când ea generează pocăință și speranță, a mai arătat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.

„Aceasta este adevărata atitudine a creștinului în fața bolii și anume, când nu mai putem să ne vindecăm, deși este recomandat să căutăm medici, să căutăm mijloace de vindecare, iar dacă toate acestea nu ne ajută nu trebuie să cădem în deznădejde, ci să avem speranță și răbdare căci Dumnezeu ne poate vindeca. Iar dacă nu primim în lumea aceasta vindecarea de bolile trupești trebuie să căutăm vindecarea sufletească sau mântuirea astfel încât noi nu suntem păgubiți dacă transformăm suferința ca scară către Înviere, către mântuire, către viața cerească veșnică”.

Patriarhul României a binecuvântat pe pelerinii prezenți astăzi la Mănăstirea Caraiman.

Comentarii Facebook


Știri recente