Patriarhul României la Mănăstirea Caraiman

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României va sfinți, mâine, 20 iulie 2012, Paraclisul cu hramul „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” și „Schimbarea la Față” al Mănăstirii Caraiman din județul Prahova. De asemenea, Preafericirea Sa va sfinți și noul Centru social-pastoral „Sfânta Cruce”, din incinta așezământului monahal.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS Părintele Protosinghel David Petrovici, starețul Mănăstirii Caraiman: ‘Evenimentul va începe la orele 8:00 cu slujba Acatistului Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, după care urmează slujba de târnosire a Paraclisului chiriarhal amenajat în clopotnița mănăstirii. În continuare va fi oficiată Sfânta Liturghie pe scena special amenajată în incinta mănăstirii, iar după Sfânta Liturghie urmează slujba de sfințire a Centrului social-pastoral Sfânta Cruce și a sălii Polivalente unde se vor desfășura diferite activități atât cu tineretul, cât și cu grupuri organizate din țară și din străinătate având la bază diferite întruniri, seminarii sau conferințe’.

Lucrările de construcție a Centrului social-pastoral „Sfânta Cruce” s-au finalizat în numai un an. Părintele Protosinghel David Petrovici a mai declarat că localul dispune de numeroase facilități pentru desfășurarea activităților: ‘Capacitatea centrului în momentul de față ca spațiu de cazare reprezintă 120 de locuri în camere single și duble. De asemenea, beneficiem de o sală de conferințe cu o capacitate de aproximativ 200 de persoane, o sală de seminarii și Sala Polivalentă care va servi și ca spațiu de relaxare pentru copiii care se află în tabără la mănăstire, dar poate fi folosită și ca loc de întrunire la un eveniment mai mare’.

Comentarii Facebook


Știri recente