Patriarhul României la hramul Parohiei Apărătorii Patriei 1

Biserica Ortodoxă Română îl pomenește pe 22 septembrie pe Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Brazi. Unul dintre lăcașurile de cult care-și va sărbători ocrotitorul în această zi este și Biserica Parohiei Apărătorii Patriei 1 din Capitală.

În mijlocul credincioșilor se va afla și Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care va ține un cuvânt de învățătură.

Cu ocazia hramului va fi lansat proiectul construirii unui centru de zi.

„Pe întinderea parohiei noastre se află cea mai mare comunitate de rromi din sectorul 4. Acest centru este construit pentru foarte mulți copii pe care aceste familii îi au, nu toți școlarizați din păcate și care în timpul zilei înconjoară biserica și străzile dimprejur. Pentru aceștia ne-am gândit ca într-un interval orar determinat zi de zi împreună cu profesori din parohie și cu educatori pentru cei mai mici de la grădinița din apropiere să inițiem activități diverse pornind chiar de la alfabetizarea lor până la activități practice și chiar la însușirea unor meserii”, a precizat pentru TRINITAS TV Pr. Paroh Iulian Scoipan.

Biserica datează din anul 1937. De doi ani, aici se află și un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Mucenic Teodosie.

Lăcașul de cult mai are hramurile „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Adormirea Maicii Domnului”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…